Om oss


 Om butiken

Vintagebutiken Tidens melodi slog för första gången upp portarna 8 juni 2012. Då drevs butiken av Ann och låg på Herrhagen i Karlstad. 24 augusti 2013 öppnades i stället ett kombinerat vintagefik- och butik, det nya Tidens melodi, på Västra torggatan 16 i centrala Karlstad.

Vårt sortiment består huvudsakligen av kläder och prylar som är noggrant utvalda och handplockade. Det mesta är vintage från 1920- till 60-talet, men vi har även nyproducerade kläder från till exempel Emmy designMiss Candyfloss och Stormhund.


Om fiket

Här bakas allt från grunden, såväl småkakor som vaniljbullar. Allt bakas i liten skala i köket bakom kassadisken i teak från 1960. Kaffet från Löfbergs är ekologiskt och rättvisemärkt. I cafédelen är möblerna från 40-, 50-, och 60-talet också till salu och skapar med sina blandade stilar en mysig inramning till tonerna av swing och schlagers från gamla tider. Varannan söndag bjuder vi in till kakbuffé, då man får äta hur mycket kakor man vill. Varannan söndag går temat i brittisk stil med afternoon tea, scones och hemgjord lemoncurd.


Om oss som driver Tidens melodi

Vi heter Ann & Mia och har båda en passion för vintage, swingmusik, äkta bakverk och tider innan vi ens var födda. Vill du veta mer om oss kan du följa oss på instagram, där vi heter tidensmelodi och lägger upp bilder från bakom kulisserna på Tidens melodi fik & butik.