26 mars 2012

Butiken goes klubb!


Så var det dags att kicka i gång mitt senaste lilla projekt. Tidens Melodi är från och med nu inte bara en (ännu oöppnad) butik, utan också en klubb! Ni som befinner er i Värmland på fredag är hjärtligt välkomna förbi Båten, där jag kommer stå bakom mikrofonen 20-22 (som quizmaster) och bakom skivspelarna 22-01, som DJ. Detta blir mitt första DJ-set så jag är lite nervös, men med Hanna vid min sida ska det nog gå bra. Gå in och tryck "gå med" på evenemanget på facebook!

9 mars 2012

Summering av Stockholm

Har varit så slut efter vår Stockholmsresa att jag inte orkat blogga alls. Nä, skojade bara men det var onekligen utmattande, som det alltid är när man är i en annan stad. Mycket springande mellan butiker blev det och på lördagsnatten efter dansande på Rocket Room hade jag så ont i fötterna att jag fick bäras på ryggen hem till hotellet.

Nåväl, tänkte peppra er med lite bilder och tips. Angående listan i förra inlägget så hann vi med 8 av 20 saker vi skulle göra/besöka. Kanske inte det bästa facit när man gjort upp en plan, men vi hade verkligen fullt upp.

 Här är jag och min vän Amanda medan vi väntar på att Amanda ska få sig en klippning hos Retroella.

Stunden innan var vi på Judits, vilket egentligen inte är min favorit bland Stockholms vintagebutiker, men ändå värd ett besök. Jag älskar sådana här köpmannadiskar, men jag har redan bestämt att jag inte kommer att ha någon sådan i butiken. Anledningen är att jag själv alltid drar mig för att gå fram och "besvära" personalen genom att be dem dra ut lådor så jag får titta. Jag vill inte att någon ska känna att de besvärar i min butik.


Här väntar Mauritz i pojkvänssoffan på Judits, han skulle också alldeles strax klippa sig, fast hos en annan frisör.


Såhär fint är det inne hos Retroella. Bodde jag i Stockholm skulle jag definitivt klippa mig här, bara för att få vistas i den fina lokalen på Hornsgatan 100.


Amanda efter att cirka en och en halv decimeter hår fallit till golvet.


Sedan fikade vi på Pärlans där bland annat våra kompisar Isabella och Miriam jobbar. Mycket trevligt ställe med fantastisk musik och himmelskt goda kolor. Drömmer om de där kolorna fortfarande, så jag tror bestämt att jag måste sälja dem i butiken vad det lider.


Här hade Mauritz som synes också anslutit och det med ny frisyr! På kvällen gick vi som sagt till Tranan, den kanske mest ombloggade restaurangen i Stockholm. Det var gott men dyrt. Sedan gick vi till Peppar, en bar vid St Eriksplan som kör på olika högtidsteman. Just nu är det jul som gäller och såhär ser det ut i taket:


Dagen efter inledde vi med Old Touch. Här köpte jag min balklänning när jag tog studenten 2003 och sedan dess har Old Touch alltid funnits i mitt hjärta. Men jag är lite rädd att det blivit överhypat och jag tror inte Amanda och Mauritz var lika imponerade som jag var när jag hittade hit första gången.Såhär såg jag och Amanda ut på kvällen, då vi tagit oss till Rocket Room för att se:


JD McPherson! Vi stod som man kan se allra längst fram. Spelningen var JD:s enda i Sverige/den här delen av Europa i år och jag har ju tipsat om honom i ett tidigare inlägg så man kan säga att jag är ganska förtjust i honom.

Shoppingen är ju en helt annan i Stockholm, i stället för att leta på loppisar och hitta kanske ett fint plagg om året så kan man bara promenera in i närmsta vintagebutik och komma ut med drömplagget direkt. Men det vet ni ju redan. Jag shoppade bara till mig själv och min plånbok är nu inte glad på mig. Tänkte visa vad jag köpte på det vanliga sättet, med klänningarna upphängda i vår vardagsrumslampa:


Först ut en klänning i spets med axelvaddar som ser helt fantastisk ut på. Inköpt på Beyond Retro Zinkensdamm och jag skulle tippa på att den är från 40-talet.


En 50-talsklänning i jättefint mönster från Sivlettos vintageavdelning. Från 50-talet.


Och sist ut är den här fantastiskt fina 40-talsklänningen med broderier på bröstet (som inte syns så väl på bilden). Den köpte jag faktiskt på Epok, där jag tidigare aldrig hittat någonting alls på grund av att man får muskelkramp i armarna eftersom klänningarna hänger så tätt. Det blir lätt så att man (jag) ger upp då.

Sedan köpte jag även en jättefin vår/höstkappa på Sivlettos vintageavdelning, men den blev inte till sin fördel på bild så den får ni kanske se i något annat sammanhang någon gång. 

Vi såg enbart 1(!) kändis på hela tiden. Det är ju lite av det största nöjet med Stockholm för oss landsortsbor. Denna gång var det Alexander Bard som åt på Tranan samtidigt och som min vän Tomas hade det stora nöjet att springa in i på toaletten. Amanda lyckades även se Elsa Billgrens bakhuvud genom ett fönster, inte dåligt jobbat! Tack förresten för alla tips om Stockholm, de kom verkligen väl till pass under helgen!

2 mars 2012

Mot hufvudstaden!


Nu ska den här värmlänningen få smaka på storstadslivet! När ni läser detta sitter jag kanske på tåget eller är redan framme i Stöckhölm, som vi säger här. Det var tre år sedan jag bodde i staden och ett år sedan jag var där senast så jag är väl inte helt uppdaterad på allt nytt, men jag tänkte att ni kanske kunde hjälpa till?

Jag, Mauritz och vår vän Amanda tänker finkamma butiker och fik och det blir säkert en och annan öl också. Vi har en lång lista på saker vi vill hinna med, men det finns alltid plats för fler! Ni som kikar in här förstår ju säkert vad en annan gillar för slags ställen, så har ni några tips är det bara att kommentera. Som ni ser är det mest klädbutiker, men det är liksom det jag inriktat mig på när jag varit i Stockholm eftersom jag bara bott färdigmöblerat när jag bodde i stan och det är lättare att packa kläder med i resväskan hem igen än att packa prylar. Så gärna tips på fler retrobutiker! Nåja, här följer listan:

Less is more
Kellerman vintage
Herr Judits
Brandstationen
Old Touch
Epok
Beyond Retro
Lisa Larsson

59 Vintage store
Sivletto
Uppåt väggarna
Grandpa
Tid & rum

Fika:
Pärlans konfektyr
Citykyrkan
Ritorno
Sturekatten

På lördag kväll ska vi på Rocket Room , på söndag besöka Hallwylska och i kväll äter vi middag på Tranan. Trevligt värre!

1 mars 2012

Det där personliga varumärket

Ni kanske undrar hur det går med planeringen av butiksöppnandet? Jag har inte nämnt det på ett tag eftersom det visat sig att det kommer dröja längre än jag trodde. Jag hade ju räknat med att flytta in i mars och öppna i april. Nå, nu är det mars och jag är inte ett dugg redo att flytta in. Anledningen är att av diverse orsaker kommer den nuvarande hyresgästen inte säga upp sitt kontrakt förrän i början av nästa månad. Först därefter kommer jag kunna ta över kontraktet och flytta in. Så jag började fundera på vad jag kunde göra istället, under tiden som jag bara går omkring och väntar. Det är alldeles för fullt av vintagekläder här hemma för att jag ska kunna åka på några fler inköpsresor innan jag kan flytta in allt direkt i butiken, men samtidigt är det så fruktansvärt tråkigt att bara gå hemma och vänta.


Så jag ska till exempel börja hålla i quiz igen. Var, när och hur kan ni läsa om på min personliga hemsida. En hemsida som alltså bara handlar om mig. Inte ens en blogg utan en sida med CV och arbetsprover och allt sådant där läskigt som man helst bara vill att ett fåtal personer ska se. Gå gärna in på sidan och rekommendera mig vidare om ni vet någon som ska ha firmafest, födelsedagskalas eller någon annan trevlig tillställning då man behöver någon som gör en förstklassig frågesport eller håller en rolig dansklass! Det är nämligen det jag tänkte pyssla med vid sidan av butiken, förutom att frilansa. Jag kommer också förmodligen göra några inhopp i den journalistiska världen, men var är hemligt än så länge. Dessutom kommer det i samband med quizzandet lanseras en annan rolig grej, men det skriver jag mer om då det närmar sig. Och allt detta hemlighetsmakeri har jag förresten lärt mig av större bloggare, det är bara nyttigt för läsarna att få undra lite om "hemliga projekt" man har på G och "spännande möten" man varit på. Det liksom bygger på det där personliga varumärket alla snackar om. Ann Edliden - bäst på att hålla saker hemliga i sin blogg så länge som möjligt.