21 februari 2012

Färgglad shoppingrunda

Som jag skrivit tidigare så är tisdagar bästa loppisdagen här i Karlstad (och kanske på andra ställen också, vad vet jag?). Gjorde min vanliga runda mellan Solareturen, en avstickare till Östpendeln och slutligen Gengåvan och Myrorna (och Lagerhaus, men det är ju ingen loppis). Tänkte visa lite av dagens inköp, som faktiskt mest var till mig själv men det kan hända att något kommer slinka in i butiken så småningom.


En röd vas från Uppsala-Ekeby för 20 spänn och en kruka för en tia på Solareturen. Känns lite som att dessa två är mina första fynd i retrobloggarklassen. Eftersom jag börjat läsa så många retrobloggar, varav ni hittar flera i länklistan till höger, så har jag börjat känna igen mönster och tillverkare i mycket högre grad än innan. Tyvärr är ju kunskapen stor bland de som plockar ut saker på just Solareturen så allt stämplat "UE" brukar hamna i en dyrare prisklass, dock inte denna som hade små nagg längst ned. I den gröna krukan planterade jag genast om min basilikaplanta.


Ett par oanvända skor för 20 kronor. Storlek 36 så bör passa mig, men jag bar ner dem till förrådet i väntan på att jag ska få min butikslokal. Kommer nog bestämma mig då om jag ska behålla dem eller ej.


En skål och en stuvbit. Skålen har vi redan invigt till kvällens middag (hemmagjorda burgare med coleslaw) och av stuvbiten tänkte jag sy en duk att ha på köksbordet. Mauritz tyckte att vår förra köksduk var lite ur säsong (det var en julduk) så jag fick plocka bort den i veckan.


En femkronorsskiva med Tracey Ullman. Hade bara hört två av låtarna förut, och det är ju lite 80's goes 60's, vilket jag gillar. Dock var resten av låtarna väldigt 80's, men det kanske kan vara kul som omväxling till all äldre musik jag spelar på radiogrammofonen.


På Lagerhaus hittade jag spelet som jag hört mycket gott om. Och då vi hade middag i fredags insåg vi att vi inte har något roligt brädspel så när butiksbiträdet sänkte priset med 30 % på grund av att spelet var öppnat så slog jag till. Och vem kan motstå en skrivbok med cirkusmotiv? Galgarna fyndade jag på Östpendeln för tjugo spänn. Jag dyker på alla roliga galgar jag ser, helst vill jag ju ha med nitar men inser att jag kommer behöva många galgar när butiken väl öppnar.


Sist ut är en hänganordning jag köpte på Lagerhaus. Passar perfekt i garderoben att hänga skärp på, tidigare har vi bara haft små spikar att hänga på och det har sett väldigt plottrigt och nödlösningsaktigt ut. Nu börjar garderoben se ut som en normal garderob! (Förutom att den är avsedd för en person men jag har kläder för cirka... tio kanske?)

2 kommentarer:

  1. Å gud vad fina grejor. Vill hälsa på dig nu och bara åka runt på loppisar. Får ta tag i det dära reportaget och se till att det blir av!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men i sommar så SKA det bli av!

      Radera